Baccarat

ruleta

Baccarat (sau baccarat) este un joc de cărți de noroc, larg răspândit în cazinouri din întreaga lume. Acest joc se bazează pe noroc și nu necesită strategii sau abilități complexe din partea jucătorilor. Baccarat oferă trei opțiuni principale de pariere: pe victoria bancherului, victoria jucătorului sau egalitate între aceștia.

În varianta clasică a baccaratului se folosește un pachet standard de 6 sau 8 cărți, în funcție de regulile cazinoului respectiv. Cărțile sunt distribuite conform unor reguli strict stabilite.

Scopul principal al jocului este să se prezică cine dintre participanți (bancher sau jucător) va avea o combinație de cărți apropiată de 9, sau mai precis, mai aproape de 9 decât adversarul. În baccarat, zeceurile și imaginile nu au valoare, iar valorile cărților sunt calculate astfel: de la 2 la 9 - în funcție de valoarea nominală, iar așii sunt egali cu 1. Dacă suma cărților depășește 9, se ia în considerare doar ultima cifră. De exemplu, 7 și 8 vor da în total 15, dar în joc va fi considerat 5.

Jucătorii pot face pariuri pe bancher, jucător sau egalitate. Apoi, se distribuie două cărți bancherului și două cărți jucătorului. Dacă jucătorul sau bancherul obține inițial o combinație de 8 sau 9, aceasta este considerată naturală și nu se mai distribuie cărți suplimentare.

Dacă niciunul dintre participanți nu obține o combinație naturală, pot fi distribuite cărți suplimentare în conformitate cu anumite reguli. De exemplu, dacă suma cărților jucătorului sau bancherului este mai mică de 6, o carte suplimentară este distribuită conform unor reguli prestabilite.

Pariturile câștigătoare pe bancher sunt de obicei plătite 1:1, cu excepția cazurilor în care bancherul câștigă cu rezultatul "banco" (bancherul are întotdeauna avantaj). În acest caz, cazinoul reține o comisie, de obicei în jur de 5%.

Baccarat este un joc care oferă jucătorilor o atmosferă simplă și captivantă de joc de noroc, în care norocul joacă un rol cheie.

Istoria jocului de Baccarat

Jocul de Baccarat are o istorie lungă, cu origini ce se pierd în vremuri străvechi, fiind considerat că și-a avut debutul în Italia medievală. Desi locul exact și data apariției sale pot rămâne nedefinite, se crede că Baccarat a apărut pentru prima dată în Italia în Evul Mediu. Numele jocului, probabil, provine de la cuvântul italian "baccara", care înseamnă "zero".

În primele etape ale existenței sale, Baccarat era popular în rândul înaltei societăți și era adesea jucat în cercurile aristocratice. În timp, jocul s-a răspândit în întreaga Europă, dezvoltând variante și reguli diferite în diverse țări.

O etapă semnificativă în evoluția Baccaratului a fost introducerea sa în cazinourile franceze în secolul al XIX-lea. Influentele franceze au făcut jocul mai accesibil și interesant pentru o audiență mai largă. În timp, jocul a devenit popular nu doar în cercurile aristocratice, ci și în rândul oamenilor obișnuiți.

Odată cu apariția cazinourilor din Las Vegas și alte capitale ale jocurilor de noroc în secolul al XX-lea, Baccarat a devenit o parte integrală a divertismentelor de noroc. Astăzi, el este prezent în diverse variante în cazinouri din întreaga lume și rămâne unul dintre cele mai populare jocuri de noroc.

Jocul de Baccarat și-a câștigat istoria unică, parcurgând drumul de la sălile aristocratice ale cazinourilor la mesele accesibile publicului larg din întreaga lume.